25 maart 2020

E-Herkenning en de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is druk bezig met de nadere invulling van de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Het UWV wordt de uitvoerder van deze noodmaatregel. Wanneer de NOW ingaat en wanneer aanvragen ingediend kunnen worden, is op dit moment nog niet bekend.

Wel is bekend dat de aanvraag voor deze maatregel straks bij het UWV ingediend moet worden via het werkgeverportaal van het UWV. Dit betekent dat de aanvrager verplicht gebruik moet maken van eHerkenning. 

Op zijn website legt het UWV uit hoe het inloggen met eHerkenning op het werkgeversportaal werkt.

Voor het inloggen op het werkgeversportaal is eHerkenning met het betrouwbaarheidsniveau EH3 of hoger nodig. Bij dit niveau moet de identiteit fysiek gecontroleerd worden. Dat houdt in dat aan de leverancier van een eHerkenningsmiddel een geldig identiteitsbewijs getoond moet worden. Uiteraard wordt daarbij rekening gehouden met de huidige maatregelen, zodat de controle veilig, en met de vereiste afstand, gebeurt.

Let op: vraag tijdig een eHerkenningsmiddel aan!
Wij roepen u op om tijdig een eHerkenningsmiddel aan te vragen. Het aanvraagproces van dit middel kost namelijk minimaal een aantal dagen. Op de website van eHerkenning.nl staat een stappenplan hoe u het proces kunt doorlopen. Door dit tijdig te regelen, kan het aanvragen van de NOW straks sneller plaatsvinden.

Terug naar het overzicht

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van financiële en fiscale ontwikkelingen.